Afgelast: Literatuurkring

evenement informatie

  • 19 januari 2020
  • 10:00
  • Vloeddijk 62

Wie graag leest en met anderen wil praten over de betekenis van “het verhaal achter het verhaal” is van harte welkom bij de literatuurkring van de Vrijzinnigen. Op maandag 7 oktober vindt de eerste bijeenkomst van dit seizoen plaats. Meld je aan en doe mee of kom een keertje kijken en luisteren.

Het motto van de literatuurkring is “boeken te lezen die je altijd al had willen lezen maar waar het nooit van kwam”. Iedere avond leidt een van de deelnemers het afgesproken boek in en de andere deelnemers geven hun mening. Er ontstaan levendige discussies en daardoor mogelijkheden om op een andere manier naar een boek te kijken. In de afgelopen seizoenen hebben we onder andere boeken behandeld van: Primo Levi, Hella Haasse, Marten Toonder, W.F. Hermans, Kurt Vonnegut, George Orwell en Bernlef.

Het komende seizoen beginnen we op 7 oktober met “Aantekeningen uit het Ondergrondse” van Dostojevski; op 25 november gaan we “De Klokkenluider van de Notre Dame” van Victor Hugo bespreken en daarna maken we nieuwe afspraken voor de volgende titels. Er zijn al veel suggesties gedaan, maar ook jij kunt nog meestemmen.

Dat in 2019: 7 oktober en 25 november.
Data in 2020: 20 januari, 2 maart, 20 april en 25 mei.
De literatuurkring begint om 20.00 uur.